Rottebekæmpelse og opsætning af rottespær

Thomas Rasmussen har autorisationen fra Teknologisk Institut til at bekæmpe rotter. Molly har jagtinstinkt og størrelse og indgår nu i beredskabet mod skadedyrene både på Vestfyn og i Fredericia-Kolding området.​

Thomas Rasmussen har autorisation til rottebekæmpelse med alle midler

Vi kommer aldrig rotterne til livs. Men vi kan få dem ned på et tåleligt niveau og holde dem, hvor de gør mindst skade, siger entreprenør Thomas Rasmussen hos Ronæs Entreprenør & Anlægsgartner.

Han har netop sikret sig ”licens to kill”. Thomas Rasmussen er en af de forholdsvis få entreprenører, der både er autoriseret kloakmester og nu også autoriseret rottebekæmper.

Som autoriseret kloakmester må man godt opsætte rottespærre. Det kræver dog min. et endags kursus i montage af rottespærre. Men foruden at være autoriseret kloakmester, har jeg valgt også at tage det helt store 4 dages kursus som autoriseret rottebekæmper på Teknologisk Institut. Dermed må jeg tage alle midler i anvendelse til rottebekæmpelse. Det gælder både rottespærre, gift og såmænd også rottehund.

Molly rykker ud og hjælper med rottebekæmpelse

Som autoriseret rottebekæmper, udfører vi rottebekæmpelse i Odense, Middelfart, Fredericia og Kolding.

Det betyder, at gravhunden Molly godt kan belave sig på, at det er slut med driverlivet. Med sit udviklede jagtinstinkt er en gravhund nemlig en fortræffelig makker for en autoriseret rottebekæmper.

I mange tilfælde vil vi gøre brug af forskellige virkemidler. Mekaniske rottespærre er gode til at holde rotterne væk, men i mange tilfælde skal der gift eller rottehund til, før de kommer ud af systemet. Her kommer autorisationen i rottebekæmpelse ind, som et afgørende element.

Ronæs Entreprenør har ikke kun ekspertisen på kloaksystemet som autoriseret kloakmester. Med speciale i rottebekæmpelse, har vi også helt styr på rotternes adfærd og levevis.

Rotter yngler som rotter

En rotte er kønsmoden når den er cirka ti uger gammel. I gennemsnit får en rottehun to til syv kuld om året, hvert med 8-10 unger. Og hunnen kan blive drægtig igen lige efter, den har født, og drægtigheden varer blot 22 dage. Så er et nyt kuld skadedyr sat i verden. Dermed kan et rottepar blive til et skræmmende antal rotter på et år – ca. et sted mellem 7-800 rotter.

Det er ikke lovligt selv at kaste sig ud i rottebekæmpelse. Det kræver fagfolk med autorisationen i orden at sætte rottespærre rigtigt og anvende gift. Hvis gift anvendes forkert, gør man kun ondt værre. Det kan øge rotternes resistensudvikling og dermed medvirke til, at man gør rotterne modstandsdygtige. Få derfor altid foretaget en autoriseret rottebekæmpelse af fagfolk.

Væk med rotter og udbedring af skader i kloak

Når rotterne har huseret i et kloaksystem, har de ofte forårsaget mange skader på rørene. Med autorisationen i orden både til at bekæmpe rotter og til at udføre kloakarbejde, Og der er rigtig mange gamle kloakker her i området, fortæller Thomas Rasmussen.

I kloakmestervirksomheden har vi også udstyr til tv-inspektion af kloakledningerne og lokalisering af utætheder og brud. Ind imellem får vi også en rotte på skærmen, når vi sender tv-kameraet ned i en kloakledning. Så er det tid både at få fjernet rotten og dens familie og få udbedret skaden på røret, så problemet fjernes helt, siger Thomas Rasmussen fra Ronæs Entreprenør & Anlægsgartner.​

Læs mere om Kloak TV her

Har du brug for autoriseret rottebekæmpelse?

Kontakt os på tlf. 64 42 11 19​, via vores kontaktformular eller via vores e-mail info@ronaes-entreprenoer.dk og lad os lave en plan for den ønskede rottebekæmpelse.

© Ronæs Entreprenør & Anlægsgartner ApS 

  Kirkegyden 2 - 5580 Nr. Åby - ​ Mobil: 20 65 16 03 - ​E-mail: kloakmanden.tr@gmail.com 

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon